Translate

пʼятницю, 9 січня 2015 р.

ЗНО-2015 буде мати «пороговий бал»

Як повідомляє Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА, для визначення результатів ЗНО-2015 з кожного предмета буде встановлено «пороговий бал».

Це значить, що та кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт. Учасники тестування, які не подолають «поріг», не зможуть використати результат ЗНО з цього предмета для вступу до ВНЗ.
«Загалом учасники ЗНО матимуть можливість скласти не більше чотирьох тестів з переліку предметів ЗНО, до якого включено 12 навчальних предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, а також англійська, німецька, французька, іспанська та російська мови. 
Усі абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового бала», отримають оцінку за шкалою 100–200 балів та матимуть право взяти участь в конкурсному відборі при вступі на навчання», - повідомила заступник директора департаменту освіти та науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА Ганна Сопкова.
Для реєстрації на проходження ЗНО закарпатські випускники повинні самостійно заповнити на сайті Українського центру оцінювання якості освіти заяву. В ній, зокрема, необхідно вказати перелік предметів, з яких абітурієнт бажає пройти тестування, рівень складності з української мови і літератури та математики, а також обрати мову, якою мають  бути  надруковані  тести. Також необхідно увести усі дані, роздрукувати та заповнити реєстраційну картку.
Основна сесія ЗНО 2015 року розпочнеться 24 квітня тестуванням з    української   мови   і   літератури і триватиме до 26 червня. Додаткова  –  з  9  червня  до  9  липня.

Немає коментарів:

Дописати коментар